Open (lesmid)dag

WORKSHOPS

Workshop Technasium

Zit je in groep 8 en wil je uitgebreid kennismaken met het Technasium? Schrijf je dan nu in voor de workshop!

Het vak dat bij het Technasium hoort, is Onderzoek en Ontwerpen (O&O), hierbij werk je in projecten van zeven of acht weken samen aan oplossingen voor bestaande problemen van echte bedrijven of instellingen. Na afloop presenteer je jullie oplossing dan ook aan de opdrachtgever. Je kunt voor het Technasium kiezen als je minimaal een havo-advies hebt.

De workshop duurt zes weken en vindt plaats op woensdagmiddagen tussen 15.00 en 16.30 uur.

De eerste workshop is reeds gestart op woensdag 4 november en eindigt met een afsluiting (onder voorbehoud) d.m.v. een presentatie aan ouders/ verzorgers op woensdag 9 december 2020.

De tweede workshop start op woensdag 6 januari en eindigt met een afsluiting (onder voorbehoud) d.m.v. een presentatie aan ouders/ verzorgers op woensdag 10 februari 2021. Meld je nu aan!

Workshop Bèta Challenge

Weet jij hoe belangrijk technologie is voor de maatschappij? Wil je meer weten over onze Bèta Challenge? En wil je weten wat het vak Techniek en Toepassing inhoudt?

Meld je dan aan voor de workshop Bèta Challenge die het Libanon Lyceum eind november organiseert voor leerlingen uit groep 8 met een mavo- of mavo/havo -advies.

De workshop Bèta Challenge duurt drie weken en begint op woensdag 25 november a.s. De workshop is van 15.00 tot 16.30 uur. De officiële afsluiting van de workshop vindt plaats op woensdagmiddag 9 december a.s.

Aan elke workshop kunnen maximaal twintig leerlingen deelnemen.

Meld je hier aan!

Workshop Pythagoras

Heb jij altijd al de wereld van Pythagoras willen ontdekken? Heb je altijd al willen weten wat je met de stelling van Pythagoras kan doen? Wil jij leren denken als Pythagoras?

Meld je dan nu aan voor onze workshop Pythagoras! Deze workshop is speciaal voor groep 8 leerlingen met een vwo/gymnasium advies en wordt gegeven door onze docenten filosofie, klassieke vorming en wiskunde.

De workshop vindt plaats op drie woensdagen van 14:30 tot 16:15 uur en start op 6 januari 2021. Op de laatste woensdag (20 januari) vindt de officiële afsluiting plaats.

Er kunnen maximaal twintig leerlingen aan de workshop kunnen deelnemen, dus meld je nu hier aan!

OPEN LESSEN

Zit in groep 8 en wil je weleens weten hoe een les op het Libanon Lyceum gaat? Meld je dan aan voor één van onze open lessen.

Tijdens deze open lessen maak je kennis met ons Wereldklasconcept door middel van twee verschillende vakgerichte Wereldklaslessen. Je krijgt deze middagen ook informatie over de Bèta-Challenge en het Technasium.

De open lessen vinden plaats aan de Mecklenburglaan 49, hoek 1ste Jerichostraat. Meld je aan via de link in de datum (vol = vol).

* Donderdag 26 november 2020 van 14.30 – 16.30 uur. = VOL

* Donderdag 10 december 2020 van 14:30 - 16:30 uur. = VOL

* Donderdag 21 januari 2021 van 14:30 - 16:30 uur. = VOL

Na aanmelding krijgt u van ons per e-mail en binnen drie werkdagen de uitnodiging en tevens de bevestiging per mail toegestuurd.

Aangezien we met kleine groepen moeten werken, zitten de open lessen momenteel helaas al vol. Indien er nog veel animo is voor een open les, doen wij ons best doen om een extra middag te organiseren in januari. Houd onze website vanaf begin januari in de gaten of er nog extra Open Lessen georganiseerd gaan worden! Er is overigens nog wel plek bij de workshop Bèta Challenge (start woensdag 25 november), bij de workshop Technasium (start woensdag 6 januari), en bij de workshop Pythagoras (start woensdag 6 januari).

Vragen? Stuur een bericht naar voorlichting@llr.nl.

VOORLICHTINGSAVONDEN VOOR OUDERS/ VERZORGERS

De afgelopen jaren hebben wij met veel plezier voorlichtingsavonden georganiseerd voor ouders en verzorgers. In verband met de huidige maatregelen met betrekking tot corona kunnen deze avonden momenteel niet plaatsvinden.

Het heeft ons doen besluiten om u online kennis te laten met het Libanon Lyceum. Hou de website goed in de gaten, want vanaf eind november zullen wij u op op een verrassende manier onze school, onze medewerkers en natuurlijk ook onze leerlingen laten zien.

Heeft u vragen of wil u graag een persoonlijk gesprek bij ons op school? Stuur dan een bericht aan voorlichting@llr.nl en dan nemen wij contact met u op!

OPEN DAG

Onze open dag is op vrijdag 12 februari van 16:00 - 20:00 uur. Uiteraard houden we ons aan de dan geldende maatregelen m.b.t. het coronavirus en is het dus mogelijk dat we de open dag moeten afgelasten of dat het plaatsvindt in aangepaste vorm. Hou dus goed onze website in de gaten voor de actuele status!