Wat doe je als je het even niet meer weet?

Kom in actie! Je staat er niet  alleen voor! Stel je vraag of meld je aan.
Het school ondersteuningsteam biedt online informatie aan, helpt je met vragen en regelt ondersteuning op maat.

Klik op één van de onderstaande rollen om informatie te krijgen en/of je aan te melden met een vraag

Leerling

Ik zoek info


Online chatten
Chatten met hulpverleners


Online Trainingen

 • Somberheid (vanaf 16 jaar)
 • Angst (het programma 'Vrienden' leert je omgaan met sociale situaties)
 • Faalangst (coachingsprogramma voor bovenbouwleerlingen met faalangst gerelateerde klachten)


Ik wil me aanmelden

Het school ondersteuningsteam:

Cathelijn van Wijngaarden
Ondersteunings
coördinator
Piéta Jacobs
Dyslexicoach / Orthopedagoog
Maaike Witjes
Begeleider passend onderwijs
Joke van der Pijl
Leerling
begeleider
Marianne Dil
Schoolmaat-schappelijk werk


Aanmelden voor hulp bij het school ondersteuningsteam

Je gaat natuurlijk eerst naar je mentor. Hij of zij kent je immers al en kan met je meedenken. Voor problemen met planning en organisatie van je schooltaken is de mentor sowieso de juiste persoon.

Voel je je niet zo vertrouwd met je mentor? Dan kan je je ook zelf aanmelden.

Je hulpvraag wordt wekelijks op een vast moment besproken door de Commissie Aanmelding Leerlingondersteuning. Na bespreking krijg je zo spoedig mogelijk antwoord via jouw mailadres. De aanmeldingen worden uiteraard in vertrouwen behandeld.

Klik op onderstaande knop om je aan te melden.

Mentor / Leerlingcoördinator

Ik ben mentor en heb een vraag of wil een leerling aanmelden 

Ik ben leerlingcoördinator en wil zorgwekkend ziekteverzuim melden bij de jeugdverpleegkundige (JVK) van het CJG
let op: ouders moeten zijn geïnformeerd over het feit dat je gaat melden, omdat de JVK contact met hen zal opnemen

Ouder / Verzorger


De mentor is altijd het eerste aanspreekpunt als u als ouder/verzorger vragen of zorgen heeft over uw kind. De mentor kent uw kind en de klas van uw kind het beste.

U kunt de naam en het e-mailadres van de mentor vinden op de schoolsite bij 'onze school/organisatie/mentoren/deze lijst'. Elk personeelslid heeft een e-mailadres dat begint met drie letters. Die vind u op bovengenoemde lijst. Daarna tikt u @llr.nl in en heeft u het e-mailadres.

Wilt u na een gesprek met de mentor uw kind aanmelden bij het school ondersteuningsteam? De mentor meldt uw kind aan. De commissie aanmelding leerlingondersteuning overlegt wekelijks en beslist welke ondersteuning, wanneer en door wie wordt ingezet. De betrokken ondersteuningsfunctionaris neemt contact met u op.

Het school ondersteuningsteam

Cathelijn van Wijngaarden
Ondersteunings
coördinator
Piéta Jacobs
Dyslexicoach / Orthopedagoog
Maaike Witjes
Begeleider passend onderwijs
Joke van der Pijl
Leerling
begeleider
Marianne Dil
Schoolmaat-schappelijk werk

Ondersteuning bij opvoeden

Opvoeden is een verantwoordelijke taak. Gelukkig zijn er diverse instanties die u daarin kunnen helpen:

 • Youz is een GGZ aanbieder en helpt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen die klachten of ernstige psychische- of verslavingsproblemen hebben. De huisarts verwijst door als behandeling noodzakelijk is.

  Youz is beschikbaar voor vragen en advies. Op https://www.puberenco.nl kunt u meer informatie vinden over diverse middelen zoals: alcohol, roken, drugs, gokken en gamen. Ook vindt u hier tips over onderwerpen als opgroeiende tieners en groepsdruk. Het kan zijn dat u een specifieke vraag heeft of een situatie wilt voorleggen. Dan mag u altijd contact met Youz opnemen. Dit kunt u doen via de chat of door een mail te sturen naar preventie@youz.nl. Bij de chat is er een preventiemedewerker actief, welke deskundig is op het gebied van deze vraagstukken.

  Voor jongeren is er ook een website waar zij terecht kunnen, namelijk;  https://www.maakjekeus.nl Zij kunnen ook de chat functie gebruiken voor vragen en/of advies.

 • Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek voor vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Met 51 locaties in de regio Rijnmond is er altijd een CJG bij u in de buurt. Vul de postcode in op https://www.centrumvoorjeugdengezin.nl en zie direct de dichtstbijzijnde locatie. De jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, pedagogen en andere professionals staan voor u klaar.

  Dorine Brinkman is de jeugdverpleegkundige van het CJG die aan het Libanon Lyceum verbonden is. U kunt contact met haar opnemen via d.brinkman@cjgrijnmond.nl

 • Het CJG, maar ook uw huisarts en de schoolmaatschappelijk werker kan u doorverwijzen naar het wijkteam. Via De Vraagwijzer https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/vraagwijzer/, het gratis loket van de Gemeente Rotterdam kunt u op diverse manieren uw vraag indienen.
  In het wijkteam werken medewerkers van verschillende organisaties met elkaar samen om snel de juiste hulp dicht bij huis te organiseren. Denk aan opvoeden en opgroeien maar ook aan bijvoorbeeld geestelijke gezondheid, gedragsproblemen of ondersteuning voor jeugd met een beperking.  

 • Uw huisarts is misschien niet de eerste instantie aan wie u denkt, maar vaak is deze persoon degene die het beste (en op korte termijn) kan beoordelen wat nodig is. Veel huisartsen hebben een praktijk ondersteuner huisartsenzorg (POH). Soms is dit een medewerker die gespecialiseerd is in kinderen en jongeren met lichte, veelvoorkomende psychische problematiek. Samen met de huisarts ondersteunt de POH-er deze doelgroep.