Werken bij

Er is momenteel één vacature:

Vacature docent economie

Het Libanon Lyceum is met ingang van 1 november 2020 of eerder op zoek naar een enthousiaste 2e graads docent economie met affiniteit voor mavo-leerlingen. Het gaat om een tijdelijke aanstelling van 0,5 FTE met uitzicht op een vast dienstverband.

Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs, onderdeel van Stichting BOOR. De school heeft ca. 1350 leerlingen, verdeeld over de afdelingen voor mavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium en is gehuisvest in twee statige panden in de wijk Kralingen. De onderbouwleerlingen krijgen op de locatie Mecklenburglaan les en de bovenbouwleerlingen op de locatie Ramlehweg. Het doel van de school is het verzorgen van inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Het Libanon Lyceum wil een zorgzame school zijn, met duidelijke regels en een veilig leer- en werkklimaat.

Met ons onderwijsconcept Wereldklassen bieden wij inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Leerlingen verdienen het om uitgedaagd te worden, door activerende didactiek, door variatie in werkvormen en door een relatie te leggen tussen de lesstof en de echte wereld, waardoor het onderwijs betekenisvoller wordt. Dat vraagt veel, zowel van onze collega’s als van de kinderen. Wij stellen hoge eisen en verlangen van de leerlingen een actieve leerhouding.

Op het Libanon Lyceum kan ook een Technasiumopleiding gevolgd worden. Technasium is een formule voor beter bèta-onderwijs voor havo en vwo, via het vak Onderzoek & Ontwerpen. In de gymnasiumklassen is Technasium in de eerste twee leerjaren een verplicht onderdeel van het programma, in de havo/vwo-brugklassen is Technasium een keuze. Voor de mavoleerlingen hebben wij samen met een aantal andere scholen een soortgelijk concept ontwikkeld: Bèta Challenge. Hierbij hoort het nieuwe examenvak Technologie & Toepassing.

Functie-eisen:

  • Je hebt een 2e graads bevoegdheid economie;
  • Je hebt affiniteit met mavo-leerlingen;
  • Je hebt ervaring met het geven van economie aan mavo-leerlingen;
  • Je bent flexibel en inzetbaar op meerdere niveau’s (mavo en havo/vwo onderbouw);
  • Je hebt een passie voor economie draagt dit over aan de leerlingen;
  • Je bent initiatiefrijk en denkt mee over onderwijsvernieuwing;
  • Je bent een teamplayer en werkt graag samen met collega’s;
  • Je bent ontwikkelingsgericht.

Het Libanon Lyceum is een bloeiende school. De krachtige onderwijsconcepten trekken veel leerlingen aan. Dit brengt ook verwachtingen met zich mee. De lat ligt daarom hoog, zowel voor zittend als voor nieuw personeel. Wij hebben een voorkeur voor bevoegde docenten met enige ervaring, die onze onderwijsconcepten onderschrijven en in de lessen kunnen toepassen. Uiteraard bieden wij daarbij begeleiding.

Contact
Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of direct solliciteren, dan kun je je voor 15 juli richten tot dhr. Brand via sollicitatie@llr.nl