Office 365 Helpbladzijde

Alle leerlingen en personeelsleden hebben een Office 365 A3 licentie met een A5 beveiligingsaanvulling. Met deze licentie mag je de programmatuur van Microsoft op 5 apparaten installeren, bijvoorbeeld de Office Apps op je Andoid/iOS telefoon of de Office Apps op je Windows/MacOS computer. Apps op je telefoon vind je in de store van je telefoon, de installatie voor je computer vind je op het startscherm van Office 365 rechts bovenaan:

Inloggen geeft je in alle apps direct toegang tot jouw gegevens in je OneDrive en maakt dat alle functies werken. Leerlingen loggen in met hun 6-cijferig leerlingnummer gevolgd door @wereldklas.nl personeel logt in met het 6-cijferig personeelsnummer gevolgd door @llr.nl.

Veilig Wachtwoord

Zorg er voor dat je voor Office 365 een goed wachtwoord gebruikt, dat bestaat niet uit (een deel van) je naam, de naam van de school, je favoriete huisdier en is vooral niet te kort. Uit de 4 categorieën (hoofdletters/kleine letters/cijfers/tekens) moet je er 3 gebruiken in je wachtwoord. Aan te raden is een paar woorden/korte zin te gebruiken die je makkelijk kunt onthouden, maar die lang genoeg is dat computers hem niet in een paar minuten kunnen kraken.
De afgelopen jaren zijn er veel wachtwoorden in de wereld bij inbraken verzameld, gebruik je zo'n bekend wachtwoord dat probeert iemand anders dat gegarandeerd ook en heeft hij toegang tot je gegevens. Twijfel je of je een goed wachtwoord hebt, controleer het dan even bij Have I Been Pwned.

Wachtwoord vergeten

Ga naar Office 365 op internet, voer je inlognaam in en klik in het volgende scherm op Wachtwoord vergeten. Doorloop de procedure (je krijgt een e-mail of sms met een code waarna je je wachtwoord opnieuw in kunt stellen).

Werk je herstelgegevens bij

Ga naar https://aka.ms/ssprsetup log in en controleer of je mobiele telefoonnummer en e-mailadres nog juist zijn, wijzig ze indien nodig en zorg er voor dat beide onderdelen een groen vinkje hebben, klik vervolgens op ziet er goed uit:

Foutmelding bij het inloggen

Direct naar