Werken bij

Er zijn momenteel meerdere vacatures.

Vacature docent Technologie & Toepassing (vervanging)

Het Libanon Lyceum is met ingang van 15 november 2021 op zoek naar een docent Technologie en Toepassing. Het betreft een tijdelijke aanstelling van0,3 FTE. De functie bestaat uit zes lesuren op vmbo-tl niveau in de bovenbouw, aangevuld met coördinatie- en ontwikkeltaken.

Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs, onderdeel van Stichting BOOR. Op onze school bieden wij inspirerend onderwijs voor ca. 1350 nieuwsgierige leerlingen, verdeeld over de afdelingenmavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium. Onze leerlingen ontvangen we in twee statige gebouwen in Kralingen; de onderbouw op de Mecklenburglaan ende bovenbouw op de locatie Ramlehweg. Het Libanon een zorgzame school, met duidelijke regels en een veilig leer- en werkklimaat. Met ons onderwijsconcept Wereldklassen geven wij vorm aan het inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Leerlingen verdienen het om uitgedaagd te worden, door activerende didactiek, doorvariatie in werkvormen en door een relatie te leggen tussen de lesstof en de echte wereld, waardoor het onderwijs betekenisvoller wordt.

Deze ambitieskomen expliciet tot uiting in het innovatieve vak Technologie en Toepassing. Als Bèta Challenge-school en kwartiermaker van het eerste uur hebben wij een doorlopende leerlijn ontwikkeld van de brugklas tot aan het schoolexamen in mavo 4. De gevarieerde projectopdrachten hierbinnen zijn ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven en het MBO. Tevens nemen wij met dit vak deel aan de pilot ‘Nieuwe Leerweg’. Als T&T-docent ben je in staat om de groepjesleerlingen te coachen bij het doorlopen van de projectopdrachten, in het contact met externe opdrachtgevers. Onderweg stimuleer je hen om zich te ontwikkelen tot actieve, geïnteresseerde, getalenteerde leerlingen die klaar zijn voor hun vervolgopleiding en de baan van overmorgen.

 

Functie-eisen:

-       Je hebt een 2egraads bevoegdheid of studeert binnenkort af;

-       Je hebt ervaring met het geven van projectmatig onderwijs;

-       Je bent coachend sterk;

-       Je hebt affiniteiten ervaring met mavo (examen)klassen;

-       Je hebt een passie voor technologie en draagt dit met enthousiasme over aan de leerlingen;

-       Je bent initiatiefrijken denkt mee over onderwijsvernieuwing;

-       Je bent een teamplayer en werkt graag samen met interne en externe collega’s;

-       Je bent ontwikkelingsgericht.

De krachtige onderwijsconcepten trekkenveel leerlingen aan. Dit brengt ook verwachtingen met zich mee. De lat ligt daarom hoog, zowel voorzittend als voor nieuw personeel. Wij hebben een voorkeur voor bevoegde bèta-docenten, die onze onderwijsconcepten onderschrijven en in de lessen kunnen toepassen. Uiteraard bieden wij daarbij begeleiding.

Ben jijde collega die wij zoeken, wil je meer informatie of direct solliciteren, dan kun je je richten tot Dhr. J.P. Brand via sollicitatie@llr.nl 

 

Vacature docent Engels

Het Libanon Lyceum is per direct op zoek naar een 1e-graadsdocent Engels voor 0,5 FTE. De aanstelling betreft grotendeels lessen in de bovenbouw havo en vwo. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vast dienstverband.

Tijdens de lessen Engels op het Libanon Lyceum wordt gewerkt met een (grotendeels) Engelstalige methode en de spreektaal is Engels. Naast de methode wordt ernaar gestreefd om de leerlingen te motiveren en activeren met verschillende andere werkvormen, media, literatuur en actualiteiten.

Vanuit de sectie Engels zoeken we een enthousiaste, toegankelijke en flexibele collega; iemand die een passie heeft voor de Engelse taal en dit ook uitdraagt naar leerlingen. We zoeken een collega die nadenkt over het onderwijs, de manier waarop de kennis wordt overgedragen naar de leerlingen en de methode hiervoor durft los te laten en eigen materiaal ontwikkelt. Een sterke didactische en pedagogische onderlegging is daarbij een pre.

De sectie Engels is een innovatieve vakgroep die staat voorsamenwerking en eenheid; wij zoeken iemand die zowel in teamverband als individueel wil bijdragen aan onze onderwijsdoelen.

Ook studerenden in de eindfase van de 1e-graadsopleiding zijn van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Nadere informatie en solliciteren:
Heeft u interesse in deze vacature stuur dan voor 26 september a.s. uw CV en motivatiebrief naar sollicitatie@llr.nl t.a.v. Y. van Oversteeg.

Technisch Onderwijs Assistent (TOA) Libanon Lyceum 

Met ingang van schooljaar 2021-2022 ontstaat een vacature technisch onderwijsassistent(TOA) voor 0,4 fte.

In deze veelzijdige functie ondersteun je de docenten met practica voor de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie. Je bereidt practica en demonstratieproeven voor en instrueert en begeleidt de leerlingen bij de uitvoering. Je werkplek is de onderbouw locatie van het Libanon Lyceum voor mavo, havo en vwo. Dit gebouw beschikt over een grote practicumzaal en een goed georganiseerde werkomgeving voor de TOA.

Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs, onderdeel van Stichting BOOR. De school heeft circa 1250 leerlingen, verdeeld over de afdelingen voor mavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium en is gehuisvest in twee statige panden in de wijk Kralingen. De onderbouwleerlingen krijgen op de locatie Mecklenburglaan les en de bovenbouwleerlingen op de locatie Ramlehweg. Het doel van de school is het verzorgen van inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Het Libanon Lyceum wil een zorgzame school zijn, met duidelijke regels en een veilig leer-en werkklimaat.

Het TOA-team bestaat uit nog drie andere TOA ’s, waarvan er één werkzaam is in hetzelfde gebouw. We zijn specifiek op zoek naar een kandidaat met praktijkervaring.

Heb jij affiniteit met het werken met leerlingen van 14 tot 17 jaar, heb je minimaal een mbo-4 opleiding (voorkeur richting chemie), kun je zowel goed zelfstandig als in teamverband werken? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Inschaling afhankelijk van ervaring en huidig salaris in schaal 7 (CAO VO). Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vast dienstverband.

Nadere informatie en solliciteren

Je kunt je motivatiebrief inclusief cv mailen naar sollicitatie@llr.nl t.a.v. Dhr. R.J.M. Paijens.

Vacature docent Nederlands

Ben je enthousiast en realistisch, stevig en flexibel, duidelijk en menselijk? Het Libanon Lyceum is op zoek naar een docent Nederlands voor onze onderbouwklassen mavo en havo. Een sterke pedagoog, met hart voor de leerlingen en oog voor de organisatie. Iemand die weet hoe de lesstof over te brengen aan verschillende doelgroepen.

We hebben momenteel 1,2 fte beschikbaar. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vast dienstverband. 

Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs en is onderdeel van Stichting BOOR. De school heeft ongeveer 1350 leerlingen, verdeeld over de afdelingen voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en Technasium en is gehuisvest in twee historische panden in de wijk Kralingen. De onderbouwleerlingen krijgen les op de locatie Mecklenburglaan en de bovenbouwleerlingen op de locatie Ramlehweg. Het doel van de school is het verzorgen van inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige leerlingen. Het Libanon Lyceum wil een zorgzame school zijn, met duidelijke regels en een veilig leer-en werkklimaat.

Functie-eisen:

-       Je hebt een een tweedegraads bevoegdheid Nederlands;

-       Je hebt ervaring met het geven van het vak Nederlands aan klassen in de onderbouw;

-       Je hebt affiniteit met de doelgroep;

-       Je bent initiatiefrijk en draagt bij aan onderwijsontwikkeling binnen de sectie;

-       Je weet hoe je (eventuele) taalachterstanden wegwerkt. Ervaring met NT2-onderwijs is een pre;

-       Je werkt graag samen met collega’s;

-       Je bent enthousiast, ontwikkelingsgericht, reflectief en hebt humor.

Wij bieden:

-       Een prettige werkomgeving met leuke collega’s;

-       Een school met een diverse populatie;

-       Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;

-       Goede arbeidsvoorwaarden, met een inschaling op basis van achtergrond en ervaring.

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of direct solliciteren, dan kun je je richten tot Diana Rozendaal via sollicitatie@llr.nl. Reacties worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

 

Direct naar